Servicii

Endodontie

Endodontie – ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul, preventia, tratamentul afectiunilor pulpei dentare. Netratarea corecta a dintilor reprezinta cauza cea mai frecventa a pierderii lor.
Tratamentul consta in indepartarea tesutului pulpar (nervi, vase sanguine) din canal, prepararea mecanica a dintelui si obturarea radiculara.
Masurarea lungimii de lucru se face electronic cu ajutorul unui apex-locator, prepararea canalului se face cu ace normale si rotative cu ajutorul endomotorului. Obturarea se face prin diferite tehnici de termo-plastifiere a unui material neresorbabil numit gutaperca.
Un tratament corect ofera un prognostic foarte bun (peste 90%) in vederea mentinerii dintelui pe arcada.

Protetica Dentara

Protetica dentara – este acea ramura a stomatologiei care in cazul pierderii unuia sau mai multi dinti ne asigura un echilibru functional si estetic prin intermediul unor punti dentare, proteze fixe, mobilizabile sau mobile, fatete dentare.
Puntile dentare se fixeaza pe dinti sau implanturi si pot fi metalo-ceramice, integral ceramice sau ceramica pe zirconiu in functie de necesitatile fiecarui pacient.
Protezele dentare se adreseaza persoanelor ce au pierdut o mare parte din dinti si pot fi fixe sau mobile in functie de numarul dintilor restanti si a sistemelor de prindere a protezelor de acesti dinti.

Fatete dentare – refac fizionomia si estetica unui dinte printr-o interventie minima asupra dintelui.

Implantul Dentar

Implantul dentar – reprezinta prima optiune pentru inlocuirea unui dinte lipsa sau a unui dinte ce va trebui extras.

Implantul dentar este o radacina dentara artificiala din titan medical tratata special pentru osteointegrare.
In acest implant se ataseaza bontul protetic peste care va veni coroana dentara.
Implantul dentar nu necesita sacrificarea dintilor adiacenti, impiedica resorbtia osoasa si reface estetica faciala.

Stomatologie preventiva

Stomatologie preventiva – Se realizeaza prin anumte proceduri medicale cum ar fi detartraj ultrasonic, periaj profesional, air flow, fluorizare, sigilare.

Detartrajul – este un tratament prin care, cu ajutorul ultrasunetelor se indepartaza depozitele de tartru si a depozitelor moi.

Prin periajul profesional se completeaza indepartarea placii bacteriene si a discromiilor externe.

Sigilarea este o metoda de preventie a cariilor in santuri si fosete in cazul dintilor cu un relief ocluzal abrupt unde autocuratirea se face cu dificultate.
Sigilantul formeaza o bariera ce tine bacteriile la distanta de suprafetele retentive ale dintilor si elibereaza treptat fluor